Učenici koji žele upisati Srednju muzičku školu Sarajevo u drugom upisnom roku, obavezni su polagati prijemni ispit koji će se održati u utorak 10. jula 2018. godine u 11:00 sati.

Prije pristupanja ispitu učenici su dužni popuniti prijavu za polaganje ispita na odabranom smjeru (koju će dobiti u prostorijama škole) u terminu od 10:00 do 11:00 sati u utorak 10. jula 2018. godine.

Da bi škola mogla upisati bodove sa prijemnog ispita kandidati su obavezni sa sobom donijeti šifru sa EM1 obrasca (šifra učenika koju su dobili u osnovnoj školi) i oID. Upute kako pronaći oID broj možete pogledati na sljedećem linku: KAKO PRONAĆI oID BROJ

Sadržaj prijemnog ispita, zahtjevi i kriteriji upisa se mogu pronaći na internet stranici škole odabirom glavnog menija u gornjem desnom uglu pod karticom “prijemni ispit” za sve smjerove.

UČENICI BEZ ZAVREŠENE OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE mogu pristupiti polaganju prijemnog ispita za zanimanje muzičar općeg smjera. Zahtjeve prijemnog ispita možete pročitati na sljedećem linku:
ZAHTJEVI PRIJEMNOG ISPITA ZA MUZIČAR OPĆEG SMJERA

SLOBODNA MJESTA PREMA SMJEROVIMA I ODSJECIMA ZA DRUGI UPISNI ROK ĆE BITI OBJAVLJENA NA INTERNET STRANICI ŠKOLE NAKON ZAVRŠENOG UPISA KANDIDATA KOJI SU STEKLI PRAVO UPISA U PRVOM KONKURSNOM ROKU, U PONEDJELJAK 09. JULA 2018. GODINE  OD 13:00 SATI

353 Comments

Comments are closed.