Na ovaj poseban dan Škole, zahvaljujemo se medijima koji su propratili Svečani covidKONCERT,te svim učenicima, profesorima i uposlenicima na izuzetnom doprinosu da i u vrijeme izolacije naša škola obilježi svoj jubilej 100 godina postojanja i rada u kontinuitetu

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE

“Već drugi mjesec u Kantonu Sarajevo zbog pandemije COVID-19 odvija se online nastava, koja je pred nastavnike i učenike postavila brojne izazove. Ipak i jedni i drugi su dali svoj maksimum i iskoristili ovo novo stanje i novi vid nastave da razviju svoj kreativni i inovativni potencijal što više mogu. Brojni su primjeri dobre prakse koju su uradili. Jedan od nedavnih sjajnih primjera je i vijest koja je obradovala sve ljubitelje muzike, a dolazi iz Srednje muzičke škole Sarajevo.

Tim škole na čelu sa nastavnicom Željkom Andrić, pružio je učenicima priliku da radom na zejedničkom projektu koji je rezultirao muzičkim videom, steknu nova iskustva, vještine i znanja, kroz povjerenje i opuštenu atmosferu su izrazili svoju kreativnost i sve ono što su naučili od svojih vrijednih nastavnika i to podijeli s javnosti.

Ministarstvo ovom objavom želi pohvaliti sve učesnike ovog projekta, koji je pozitivno uticao na situaciju vezanu s obrazovanjem i epidemiju covid-19, za njihov talenat i trud te im dati poticaj i motivaciju za daljnje stvaranje.”

https://mon.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/we-are-world

OSLOBOĐENJE

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sarajevo/video-pogledajte-kako-ucenici-srednje-muzicke-skole-sarajevo-provode-vrijeme-u-izolaciji-we-are-the-world-554948

HAYAT

MREŽA MIRA

PORTAL N1 TELEVIZIJE

http://ba.n1info.com/English/NEWS/a432212/We-are-the-world-performed-by-Sarajevo-s-music-students-VIDEO.html

EKSKLUZIVA

https://ekskluziva.ba/clanovi-hora-srednje-muzicke-skole-sarajevo-u-izolaciji-snimili-projekat/365723

762 Comments

Comments are closed.